dimecres, 24 d’octubre del 2018

BREAKOUT EDU PER INICIAR EL CURS


Quan vaig saber que aquest any seria tutor d'un grup amb una dinàmica força negativa, vaig tenir clar que calia començar d'una manera totalment diferent. Aquesta idea també la compartia la meva companya de tutoria, per aquesta raó vam decidir deixar-ho clar ja el primer dia i vam a donar forma al nostre primer breakout edu.


El primer dia de curs, els alumnes de tercer d'ESO de l'escola on treballo es disposaven a entrar a la seva classe però a la porta es van trobar una senyal de perill es biològic i un cartell que indicava que havien d'anar a la sala d'actes. Una vegada allà els tutors que tindrien aquest any els vam informar que l'única manera de poder accedir a les classes era prendre un antídot que es trobava a una capsa tancada amb 8 cadenats i per poder obrir-los calia utilitzar les fitxes amb les pistes que acompanyaven la capsa.


Només començar a repartir les fitxes van adonar-se de la relació que tenien amb els cadenats i a agrupar-se per poder obrir-los. Al cap d'una estona, la feina conjunta de gairebé tots va començar a donar els seus fruits i els cadenats s'obrien un darrera l'altre fins aconseguir alliberar la caixa que contenia una benvinguda i els "antídots".


Personalment em va resultar curiós veure com l'enfocament que donaven a algunes pistes era radicalment diferent a com les havíem pensat, creient que la dificultat era molt més gran o deduint informació que ni tant sols ens havia passat pel cap. Com a
exemple la fitxa de Clash Royale on vam posar una imatge on apareixia un Baby Dragon. Per apuntar cap a quin personatge de l'arena calia mirar el vam posar al costat, tenint la precaució d'esborrar qualsevol número. Amb aquesta informació alguns alumnes més coneixedors del joc van decidir que la pista donava 4 (valor del drac), en lloc del senzill 1 (un drac) que havíem pensat.

Aquella estona, observant els alumnes quan intentaven obrir els cadenats, ens va donar molta informació sobre com interaccionaven entre ells i crec que els vam deixar amb una bona primera impressió i amb la idea que les coses anirien de manera diferent aquest curs. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada